2015 m. rugsėjo 1 d., antradienis

Kai pilnatis tavo kompanionas (2015.08.30-31 žūklė)

16.8 kg monstriukas
Sektorius rezervuotas. Nuo pirmadienio darbų taip pat pabėgta ir aš jau ant kranto. Šį kartą nestandartiškai žūklę pradedu sekmadienį per pietus, kai kiti karpininkai jau baigia savaitgalinę sesiją. Keletu žodžių persimetu su jau besiruošiančiais namo. Visi pagavę, bet laimikiais nesidžiaugia, tikėjosi aktyvesnio kibimo: ketvirtas ir penktas sektoriai atitinkamai pagavę tik po keturis, penkis karpius (žvejojo nuo penktadienio), antrasis sektorius sužvejojo šešis (žvejojo nuo šeštadienio). Mane tai džiugina, bent šioks toks žuvies aktyvumas yra, oras gražus, bet nebūtinai palankus žūklei - karšta, vandens lygis dar pakrito. Iššūkis priimtas.

Medalis
Neskubėdamas įsirengiu žūklavietę (pirmas sektorius) ir jau apie antrą valandą meškerės užmestos, pirmos spomb'os krenta į vandenį. Nepraėjus nei porai valandų pirmas "traukinys išvažiuoja", ir po trumpos kovos pirmas karpiukas jau sveriamas. Nedidukas: 9,5 kg - vadinamasis neįskaitinis, 10 kg nesveria :) Nesustoju reguliariai šerti kas valanda po keletą somb'ų, bet žuvis į tai sunkiai reaguoja. Karšis tik eilinį kartą gadina nervus. Kito karpio teko laukti iki pat vakaro. Vienoliktokas (11 kg) pradžiugino prieš devynias, po pusvalandžiuko ir sesijos rekordininkas 17,8 kg nudžiugino. Gerai pašarai suveikė, žuvys sujudo ir užsilaikė jaukinimo vietoj. Per nepilną valandą du karpiai. Nesustoju šėręs, nors jau ir tamsu. Pilnatis puikiai apšviečia tvenkinį, ir tik ji man palaiko kompaniją. Likau vienui vienas prie tvenkinio. Nepastebėtos dar prabėgo porą valandų ir vienuoliktą valandą mane pradžiugino dvyliktokas (12 kg) paršiukas ir mazgis amūriukas (5,5 kg). Smagu mėnesienoj painioti amūro supainiotus valus. Oi man patinka tie maži razbainykai. Vėl meškerės permestos, pašaudau keletą saujų boilių, kad karpiukai toliau sukinėtųsi mano sektoriuje ir ramiai einu prigulti. Ketvirtą valandą mane žadina monstriukas, nuostabiai pasipuošęs 16,8 kg veidrodukas. Dar valandžiukė ir vėl traukinukas neleidžia miegoti, deja nutrūksta valas, velnias, kažkur jį būsiu pažeidęs, įtempimo didelio nebuvo, o ir trūkio vieta kažkur per vidurį valo.
Dr. House
Išaušo. Vėl klasikinis ritualas: darbas spomb'a, pašaudau boiliu, ir septintą ryte dar vienas kibimas. Ant mat'o spurda beveik 14 kg karpiukas, pakrikštiju vienakoju piratu Džonu Silveriu, mat tas vieno priekinio peleko neturi (bus į kompanija Dr. House'ui ir Medaliui, tad kodėl taip pakrikštyti neturėtų kilti klausimų).

Rytinė fotosesija ir tvenkinio šeimininkas dar turi porą egzempliorių į statistikos lentelę, o aš nuotrauką šiam straipsneliui.
Iki pat dvylikos daugiau jokių "garvežių", vos keletas karšinių timptelėjimų ir pora ištrauktų karšiukų. Palūkuriavau iki vidurdienio. Ir namo.


Daugiau sesijų aprašymų:
2015.08.21 - 2015.08.23 karpiavimo sesija

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą